Suit up!

crysis-2-cover.pngEfter att precis ha spelat igenom Crysis 2 så är jag rätt begeistrad! Detta spel var det jag hade hoppats att Halo 2 skulle vara. Efter första Halo var jag nämligen också väldigt begeistrad. Nu har jag tyvärr inte spelat igenom första Crysis, men uppföljaren fungerar väldigt väl som stand-alone spel och jag hoppas kunna spela igenom det första spelet någon gång i framtiden.

Crysis 2 handlar om en utomjordisk ras som invaderar New York. Den viktigaste komponenten i både berättelsen och gameplay är ”The nanosuit”. Med hjälp av denna dräkt kan man bland annat bli osynlig, förstärka sin rustning och se i mörkret. Det gäller dock att vara oerhört taktiskt då rustningens kraft bara håller en viss längd. Vilken specialkraft man ska använda blir därför en övervägning i varje situation. I varje ny situation med fiender får man förslag på vilka taktiska val man kan göra. Spelet är även löjligt snyggt och det finns alltid någonting intressant att kolla på när man går runt på New Yorks gator. Jag är helt övertygad om att man kan spela igenom detta spel ett flertal gånger utan att bli trött på det. Någonting som är lätt att bli trött på efter ett tag är dock röstskådespeleriet vilket känns en aning over the top.

Ett annat stort plus med Crysis 2 är utomjordingarna ”The Ceph”. De rör sig oerhört smidigt och kan dyka upp var som helst. I vissa sekvenser kände jag mig nästan paranoid eftersom det var svårt att hålla koll på vart de egentligen tog vägen. Det var också väldigt befriande att såväl utomjordingarna som människorna hade smart AI. När man sköt på dem reagerar de (för det mesta) på ett realistiskt sätt vilket kunde innebära att en utomjording vänd sig om för att lägga benen på ryggen.

Med en känsla som ibland för mina tankar till filmen Cloverfield kan jag verkligen säga att jag rekommenderar detta spelet!

/Tobias Anderberg

19 feb 2013

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)