Så roligt att jag nästan satt i halsen!

A night at the Roxbury (1998)
Regi: John Fortenberry
Land: USA
Längd: 81 min
Trailer


A night at the Roxbury handlar om bröderna Doug (Chris Kattan) och Steve Butabi (Will Ferrell) och deras enda mål, att ta sig in på den eftertraktade klubben The Roxbury. Vart de än går stöter de på kvinnor utan att veta hur de egentligen skulle göra om de kom förbi öppningsfrasen. Bröderna kompletterar varandra som usla wingmans och de dansar nästan hellre med varandra än att faktiskt dansa med de tjejerna de stöter på. De är helt enkelt det perfekta radarparet för en komedi!

Det enda jag visste om filmen innan jag såg den var att den handlar om några killar som gillar att digga till "What is love" av Haddaway. När jag sedan såg filmen fick jag reda på att de inte bara gillar låten, de älskar den så mycket att den går i bakgrunden i vad som upplevs vara minst en tredjedel av filmen vilket är helt underbart. Hela filmen är väldigt överdriven då bröderna raggar i alla lägen samtidigt som de är riktiga loosers. Will Ferrell är alltid Will Ferrell och jag kan ibland tycka att han kan blir lite för mycket. Här är han också för mycket, men han gör det så jäkla bra tillsammans med Chris Kattan att det inte går att tycka illa om någon av dem.

Filmen kommer ursprungligen från Saturday night live vilket märks på humorn. Det här är en dumrolig film. Den enda filmen som är lika vrickad som denna, men ändå kommer upp i samma klass, är enligt mig Hot Rod från 2007. Filmerna är ganska lika då båda handlar om förvuxna barn som fortfarande bor hemma hos sina föräldrar. Hot Rod kommer från The Lonely Island-trion Akiva Schaffer, Jorma Taccone och Andy Samberg som ursprungligen också var verksamma i Saturday night live. Lite rolig kuriosa i sammanhanget är att huvudrollen som Andy Samberg spelar i Hot Rod egentligen var skriven för ingen mindre än Will Ferrell. Därav kanske inte en så stor förvåning att filmerna är så pass lika som de är.

Jag skrattade mig igenom hela filmen A night at the Roxbury och vid ett tillfälle var jag till och med tvungen att pausa filmen för att inte sätta mitt snacks i halsen. Det var helt enkelt för många bra skämt som lades på hög ovanpå varandra så att jag inte fick en chans att andas. Om inte det är ett bra betyg för en komedi så vet jag inte vad som är!

/Tobias Anderberg

11 dec 2012

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)