Rapp dialog på jobbet

Supporting characters (2012)
Regi: Daniel Schechter
Land: USA
Längd: 87 min
Trailer


Supporting characters handlar om Nick och Darryl, två filmklippare som tampas med sina tradiga liv och respektive relationer. Kampen att behålla den man älskar och svårigheten att kontrollera sina känslor är ämnen som tas upp, och de ramas in av Nick och Darryls uppdrag att omarbeta en krisdrabbad film.

Även om jag som filmklippare kan känna igen mig i situationerna är Supporting characters inte exkluderande. Tvärtom bjuds alla tittare in till en mindre glamourös sida av filmyrket och får till exempel ta del av en underhållande replikdubbningssession. Vad som däremot kan dela upp publiken i två läger är den uppenbara Woody Allen-influensen – det pratas, pratas och pratas. För den som inte behöver en biljakt minst en gång i kvarten är det dock en rapp och underhållande dialog som serveras.

Samtliga skådespelare gör mycket bra ifrån sig. Huvudpersonerna har ett skickligt samspel med varandra och deras tajta vänskap som i takt med filmen börjar knaka i fogarna känns trovärdig. Fint agerande ses även hos Sophia Takal i rollen som Nicks flickvän. Hon lyser upp sina scener med en ömhet som träffar hjärtat direkt.

Om jag ska säga något negativt om filmen är det dess soundtrack. En del spår är visserligen finstämda, men en hel del låter alldeles för intetsägande, som om de är tagna ur en ljudbank med etiketten ”Gratis filmmusik”. Bakgrundsljudet i en del scener är dessutom irriterande högt och dränker dialogen. Men detta är i det stora hela petitesser som är lätta att bortse från när man sitter tillbakalutat och njuter av den charmiga berättelsen.

En och en halv timme går alldeles för fort, men samtidigt är Supporting characters inte längre än den behöver, något jag uppskattar. Det är snarare ett merbegär som uppstår. Jag skulle gärna följa med Nick och Darryl till jobbet en stund till.

/Jens Isaksson

8 feb 2013

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)