Fascinerande robotdystopi

binarydomainhollow.jpgBinary Domain från 2012 är en third person shooter som hämtat inspiration från filmer som I, Robot och
Terminator
. Det är inget unikt spel, men storyns mer filosofiska element är oerhört intressanta. Spelet handlar om en elitstyrka som ska ta sig genom Tokyo i jakten på en robottillverkare som börjat skapa ”Hollow children”, robotar som ser ut, beter sig och tror att de är riktiga människor. Karaktärerna i spelet är tyvärr väldigt stereotypa och huvudrollskaraktären alldeles för macho. Jag hoppas stöta på ett actionspel utan dessa sorters karaktärer någon gång, men det känns som de är få… Det som gör spelet intressant är i alla fall drivet och djupet i storyn. Cut-scenerna är ibland väldigt långa och det känns som speltillverkarna nästan hellre hade velat göra en film än ett spel. För mig funkade dock det här upplägget väldigt bra.

Gameplaymässigt hade spelet gärna fått sett lite annorlunda ut. Vart man än är stormar det robotar mot en och det tar i början en mindre evighet att bara lyckas skjuta ned en robot. Om man dock väljer att bara uppgradera sina egna skills och struntar i sina teammedlemmar når man efter ett tag upp till en nivå som gör spelet lite roligare. Då kan man snabbare skjuta sönder robotarna och man känner ett bättre driv i spelandet.

binary-domain-cover-art.jpgJag spelade spelet med headset så att jag kunde ge order och svara mina teammedlemmar när de frågade mig något. Detta fungerade sådär då jag i många fall svarade till mina teammedlemmar  med någonting positivt som ”yeah” och spelet istället uppfattade detta som ”no”. Det var alltså väldigt lätt hänt att jag blev impopulär bland mina teammedlemmar.

Binary Domain är ett väldigt roligt spel när man väl kommer in i det eftersom man hela tiden vill ha reda på vad som ska hända. Synd bara att det inte finns något co-op läge då det hade passat spelet väldigt bra eftersom det är teambaserat.

/Tobias Anderberg 

29 jan 2013

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)