Den ultimata filmen

Vi har lekt med tanken om hur våra favoritfilmer skulle kunna se ut. Om Tobias skulle få välja ett team och förutsättningar till ett ultimat filmprojekt skulle det se ut något i den här stilen:

Producent: Guillermo del Toro
Manus: HP Lovecraft och Charlie Kaufman
Regi: Lars von Trier
Foto: Stanley Kubrick
Musik: Pink Floyd/Dream Theater/Muse
Skådespelare: Nicole Kidman, Heath Ledger, Elisabeth Olsen, Daniel Day-Lewis, Jeff Goldblum, Elle Fanning, Alan Rickman, Julie Delpy, Benedict Cumberbatch
Genre: Science-fiction
Titel: Birth of the end
Handling: I en dystopisk framtidsversion är människan på väg att hitta en reva till vad som verkar vara en ny dimension. Vi får följa ett team som har i uppdrag att hitta revan och utforska den.

Jens skulle få en perfekt filmupplevelse om han hade fått se en spektakulär blandning mellan Indiana Jones, Hayao Miyazaki och Jönssonligan.

Producent: Zhang Yimou
Manus: Anders Thomas Jensen och Sofia Coppola
Regi: Wes Anderson
Foto: Zhao Xiaoding (fotograf för Flying daggers och The curse of the golden flower)
Musik: Alan Menken och Susumu Hirasawa
Skådespelare: Ziyi Zhang, Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen, Gong Li, Maggie Smith, Christian Bale, Albert Brooks och Michael Palin (som den mystiske miljonären)
Genre: Äventyr/mysterium
Titel: The tomb of doom
Handling: Ett briljant arkeologpar blir, i tron att de är på väg på sin bröllopsresa, indragna i upptäckandet av ett mytomspunnet tempel som varit låst i årtusenden. En mystisk miljonär har funnit nyckeln som öppnar dess port och vill att paret ska hjälpa honom. Templet är en stor labyrint av fällor och maskineri, och alla är nyfikna på vad det är som väntar längst in.

Ni måste förstå att det ska vara för bra för att vara sant. Hur skulle ert ultimata filmprojekt med team se ut?

/Jens Isaksson & Tobias Anderberg

4 dec 2012

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)