Gaming like the good old days

bionic-commando-4.jpgMitt TV-spelande har gått i perioder ända sedan jag fick Super Nintendo när jag var liten. Att helt slukas upp av ett spel är bland det roligaste som finns. Nu har jag kommit in i en period där jag spelar ganska mycket TV-spel igen. Numera spelar jag dock på en Xbox 360. Eftersom mitt intresse återigen har väckts för TV-spelande kommer jag framöver att göra flera recensioner av de TV-spel jag spelar.

Jag kommer börja med spelet Bionic Commando från 2009. Jag hittade detta spelet för endast 49 kr och kunde då inte motstå att köpa det eftersom jag varit intresserad av det tidigare. Man spelar Nathan Spencer som blivit av med sin vänsterarm i en olycka. Istället så har han en metallarm som främst fungerar som en lian när man skjuter ut en vajer. Jag insåg efter ett tag att denna metallarm inte är helt olik hur Cherry Darlings benprotes fungerar som en kulspruta i filmen Planet Terror.

Bionic Commandos gameplay är för mig gjort på ett väldigt bra sätt. När man kommer till ett nytt ställe i spelet kan det vara så att du plockar upp en sniper med endast åtta skott, samtidigt som du inser att det är ungefär åtta snipers som har siktet inställt på dig just då. I det läget måste man i princip sätta alla skott annars är det lika bra att starta om. Sedan är det en konst att lyckas svingas sig fram med vajern som lian. Många gånger föll jag ned i det radioaktiva avfallet, men när jag väl lyckades svinga mig fram helt perfekt var det väldigt tillfredställande. bioniccommando2-old.jpgSpelet utmanar en hela tiden och man behöver därför besitta viss talang för att faktiskt lyckas ta sig vidare. Det är lite old school. För om ni inte har tänkt på det så är spelen från 1980 och 1990 talet väldigt oförlåtande. Det kan gå väldigt länge innan man får checkpoint och det är väldigt lätt att dö och bli game over så att man måste börja om från spelets början. Bionic Commando är ursprungligen ett gammalt 8-bitarsspel från 1988 och det märks i känslan även i den nyare versionen av spelet. En känsla av en härlig utmaning.

Väldigt trevligt är att de som står bakom spelet till allra största delen består av svenskar från speltillverkarna Grin som även gjort Ghost Recon Advanced Warfighter.

/Tobias Anderberg

22 jan 2013

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)